Historie

In 1988 werd Q.P.I. door twee printplaatexperts gestart als Quality Products International met als doel het leveren van kwalitatief hoogwaardige printplaten met een korte leveringstijd. Dat doet de Q.P.I. Group ook vandaag nog, maar Q.P.I. heeft zijn activiteiten flink uitgebreid en zich ontwikkeld tot een partner die zijn klanten kan ondersteunen van het eerste idee tot de realisatie van een compleet product.
In de beginjaren van Q.P.I. lag de focus op hoogwaardige prototype-printplaten. In 1996 werden de activiteiten uitgebreid met een afdeling voor PCB-design (EDA). Q.P.I. Electronic Design Automation zoals de officiële naamgeving luidt, is inmiddels uitgegroeid tot een grote speler op het gebied van PCB-design in de Benelux. Kennis van EDA en de verscheidenheid aan PCB-design pakketten zijn hiervoor verantwoordelijk.
Om klanten te ondersteunen snel prototype-printplaten tot hun beschikking te hebben is de organisatie in 1998 uitgebreid met een modelshop. 
De leiding van Q.P.I. is sinds 2004 in twee stappen overgegaan in de handen van Arjan Warnaar. Onder zijn leiding is in 2005 een vestiging in België geopend, in 2010 een vestiging in China en werd in 2012 het Zweedse Macer Sweden AB overgenomen.
In Juni 2013 is Q.P.I. Circuits en Q.P.I. EDA verhuisd naar een pand aan de Schootense Dreef in Helmond en is de integratie van Q.P.I. Circuits en Q.P.I. EDA in een organisationele unit gestart. Vanaf 1 Januari 2014 zijn Q.P.I. Circuits en Q.P.I. EDA geïntegreerd in een organisatie de Q.P.I. Group B.V.
Op 1 oktober 2015 heeft FineLine Global Q.P.I. Group Holding B.V. overgenomen. Q.P.I. Group blijft onder de huidige naam en met huidige leiding zijn producten leveren in de Benelux en in Noord-, Midden- en Oost-Europese landen. Hiervoor maakt Q.P.I. gebruik van een eigen sales crew en sales-agenten, afhankelijk van hoe de klant het best ondersteund kan worden. Sedert december 2017 zijn de activiteiten van de modelshop ondergebracht bij S&Q Europe.
Juni 2018, Q.P.I. Group BV verandert zijn naam naar Fineline QPI BV en verhuist naar een nieuwe locatie in Helmond.

Bekijk hier onze projecten

Neem direct contact op