Q.P.I. Group is door FineLine Global overgenomen

Q.P.I. Group is door FineLine Global overgenomen

Het in Helmond gevestigde bedrijf Q.P.I. Group Holding B.V. is per 1 oktober 2015 door FineLine Global overgenomen. Fineline is een toonaangevende wereldwijde leverancier van Printed Circuit Boards en oplossingen voor de elektronica-industrie.

Met deze overname zal FineLine zijn aanwezigheid zowel aanvullen als versterken in de Benelux en Centraal-Europa en dit door vergroting van de mogelijkheden betreffende het aanbieden van PCB-ontwerp, de levering van prototypes en het aanbieden van een kwalitatief hoog niveau van ondersteuning op het technologische vlak van PCB’s.


De overname volgt op de overname van KBL circuits in Duitsland en IM-EX in Italië in 2014 en is een volgende stap in Fineline’s strategie om een brede ondersteuning aan haar klanten in de Europese markt te kunnen geven.


Q.P.I. verwacht dat de extra mogelijkheden en de grootte van Fineline in termen van het managen van lokale leveranciers, een breder leveranciersbestand en geavanceerde IT-systemen, in combinatie met de uitstekende mogelijkheden die QPI heeft op het gebied van geavanceerde PCB technologie, PCB Design en Model-Shop de dienstverlening aan zijn klanten in de Benelux en Centraal-Europa verder zal kunnen verbeteren.


Q.P.I. zal blijven opereren onder de huidige naam: Q.P.I. Group B.V.
Arjan Warnaar, de huidige CEO en eigenaar van Q.P.I., zal het voortouw nemen met het integreren van Q.P.I. in de Fineline organisatie en zal als CEO de algemene leiding over  Q.P.I. hebben.
"Q.P.I. heeft een agressieve groeistrategie en om haar ambities te realiseren moet ze beschikken over een sterke partner. Met Fineline als partner kunnen we gebruik maken van een aantal kwalitatief hoogwaardige productielijnen en een uitstekende ondersteuning, zowel logistiek als kwalitatief. Q.P.I. brengt niet alleen specifieke kennis in van de flex-rigid en speciale PCB-constructies, maar heeft ook veel kennis over PCB-ontwerp en een laboratorium voor printplaatonderzoek".


Orna Kleinman, voorzitter van FineLine Global: "Q.P.I. heeft een aanzienlijk marktaandeel in België en Nederland en heeft een aanzienlijke omzetgroei in de Centraal-Europese landen laten zien. Verder heeft Q.P.I. een uitstekende klantenservice en een hoog kennisniveau betreffende PCB-technologie en PCB-design. Wij zijn ervan overtuigd dat met de omvang van FineLine Q.P.I. haar diensten zal kunnen verbeteren in de Benelux en in de Centraal-Europese markt door het bieden van uitstekende producten en service aan hun klanten."

« Terug naar het overzicht
Bekijk hier onze projecten

Neem direct contact op