Fineline QPI ontwikkelt een 2,5m lange printplaat

Fineline QPI ontwikkelt een 2,5m lange printplaat

Voor een van Fineline QPI’s klanten heeft Fineline QPI een 2,5meter lange printplaat gefabriceerd.
De productie van rigid printplaten wordt verricht volgens een batch principe. Hierbij worden een aantal panelen geprocessed om tot een werkende printplaat te komen. De panelen hebben in de meeste gevallen de maximale afmeting van 609mm.

Bij de vraag om grotere afmetingen van een printplaat zijn aangepaste productie processen nodig. Fineline QPI is een van de bedrijven die meerlaags printplaten kan leveren met afmetingen tot 600 x 1200mm.
Is de vraag echter om een 2,5m lange printplaat te produceren dan is er sprake van een nieuwe uitdaging. De printplaat gaat deel uitmaken van een meetsysteem in een industriële machine, daarom is het noodzakelijk dat de printplaat in één geheel geproduceerd wordt, om te kunnen voldoen aan de tolerantie eisen van de klant.
De expertise van de Fineline QPI specialisten is om de klanteneisen en de productiemogelijkheden zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Om de productie mogelijk te maken waren aanpassingen aan het productie proces nodig. Maar ook een uitdaging was het verkrijgen van basismateriaal van voldoende afmetingen om deze 2500mm lange printplaten mogelijk te maken. Dit materiaal is samen met de van fabrikant basismateriaal ontwikkeld.
Inmiddels zijn de eerste exemplaren van deze nieuwe printplaat geleverd.

« Terug naar het overzicht

Neem direct contact op