Total customer care

Levering van een product van Fineline QPI houdt niet op bij de daadwerkelijke levering. Nazorg en support wordt door Fineline QPI zeer belangrijk gevonden. Binnen Fineline QPI is daarvoor de afdeling aftersales verantwoordelijk. Deze afdeling kan u helpen met vragen over het product, maar kan ook analyses uitvoeren. Voor de analyse gebruikt Fineline QPI altijd de 8D-rapportagemethodiek. Door deze systematiek wordt de gehele productieketen geanalyseerd en eventueel de nodige aanpassingen in het productieproces aangebracht. 

Verwerken van printplaten

Belangrijk voor het verwerken van printplaten is een goede keuze van de type finish en een goede voorbereiding voor de daadwerkelijke assemblage.

De finish van een printplaat heeft een beperkte houdbaarheid, deze is afhankelijk van het type finish dat toegepast wordt. Na deze "houdbaarheidsdatum" is het mogelijk dat tijdens de verwerking van de printplaat minder goede solderingen gemaakt worden. Daarom adviseert Fineline QPI altijd printplaten te verwerken binnen de opgeven verwerkingstermijn voor de toegepaste finish. Een overzicht kan hier gedownload worden. 

Belangrijk tijdens de voorbereiding is het drogen van de printplaten. Veel basismaterialen zijn van nature hygroscopisch, wat betekent dat er vocht wordt opgenomen door het materiaal. In het soldeerproces kan dit vocht door snelle verhitting niet tijdig het basismateriaal verlaten. De damp die dan ontstaat zorgt voor een zeer grote inwendige druk in de printplaat. Deze krachten zijn zo groot dat de printplaat fysiek kan worden beschadigd. Fineline QPI heeft voor dit drogen een  specificatie opgesteld die hier kan worden gedownload .

Bekijk hier onze projecten

Neem direct contact op